JobKon.com
Year 2008
Technologies
  • HTML+CSS3
  • Javascript
  • PHP+MYSQL
  • Flash+AS2
  • Linux sysadmin
  • VB6
Visit Project

Aplicatia online specializata pe job-uri, Jobkon.com, s-a nascut ca urmare a cresterii cererii de servicii, respectiv a fortei de munca, din tarile in plina dezvoltare a SADC (Africa de Sud).

Astfel, Jobkon.com se numara printre primele 3 site-uri de profil si numarul 1 ca si dezvoltare, din aceasta zona. In prezent in sistem sunt inscrise peste 15 000 de cv-uri si 3 000 de oferte de locuri de munca (nu toate active), numarul ofertelor si a cererii de forta de munca in continua crestere.

Cum dezvoltarea internetului in aceasta zona este abia la inceput, vitezele de transfer sunt destul de mici. De acest lucru s-a tinut cont la crearea platformei folosindu-se cat mai mult text, iar putinele poze fiind optimizate cat mai mult posibil, majoritatea fiind in 2 variante: low-quality pentru incarcarea imediata si high-quality pentru incarcarea ulterioara.

Tot datorita vitezelor mai mici de transfer, pentru administrarea site-ului (cv-uri si oferte), sa construim un program cu care operatorul sa lucreze local pe un pc/laptop, apoi, dupa ce finalizarea lucrului sau la intervale stabilite de timp, programul sa actualizeze pe site ce s-a lucrat. Programul Jobkon Offline este multi-tasking (adica se poate lucra cu el concomitent cu transmiterea informatiilor pe site), si pentru lucru nu are nevoie de internet, ci doar pentru a transmite informatiile.

Ulterior, au trebuit create videotutoriale pentru a ajuta utilizatorii sa inteleaga mai bine cum se foloseste platforma. Iarasi s-a ridicat in discutii problema vitezei de incarcare, asa ca in loc sa facem o simpla captura de ecran care sa mearga sacadat, am creat videotutorialele vectorial in flash. Astfel, au rezultat filmulete HD la calitate maxima, cu durata de pana la 5 minute cu dimensiuni sub 500kb, adica timp de incarcare total de maxim 5 secunde, eliminand complet acel "buffering" enervant.

Platforma Jobkon.com este disponibila in engleza si portugheza.

 


Galerie foto


Parerea ta

* Camp obligatoriu